BEJO II

De BEJO II


Onze catamaran is een snel schip: wij kunnen mijlen maken en toch tijd overhouden om vissershavens, kuststeden, baaien, rivieren, eilanden en de kust te verkennen. Droogvallen, ankeren, overnachten in een haven, genieten van een mooie zonsondergang, vissen, relaxen in de zon of helpen bij het zeilen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Zeilen op een catamaran is comfortabel en relaxed. Dat ze zo stabiel is maakt het zeilen veel comfortabeler dan op een monohull en er wordt vrijwel niemand zeeziek. Door weinig weerstand vaart ze erg snel: we kunnen als we dat willen in korte tijd grote afstanden afleggen. De stabiele ligging maakt dat je onderweg relaxed kunt lezen, koken, slapen, zonnen…..

Meezeilen op de Bejo II betekent dat je alles kunt leren over zeilen in het algemeen en catamaranzeilen in het bijzonder. We kunnen je bijvoorbeeld leren navigeren, ’s nachts varen, hoe de diverse zeilen te gebruiken, manoeuvreren met 2 motoren. Maar je mag ook lekker luieren als je dat wil en genieten van wind en golven.

De Bejo II is luxe, ruime, zeer degelijk gebouwde catamaran, een Knysna 440 in het stadje Knysna in Zuid Afrika gebouwd. Ze heeft een grote leefruimte met een tafel voor ruim 12 personen, een luxe kombuis met 2 koelkasten, een diepvries, een gaskooktoestel, oven en magnetron, ruime 2-persoonshutten, goede toiletten, douches en een zitbad. Ze is voorzien van een verwarming, uitgebreide navigatieapparatuur en voldoet aan alle veiligheidseisen. Ook buiten heeft ze een zee van ruimte: bij regen zit je onder de bimini heerlijk droog en op warme dagen kun je er de schaduw zoeken, zonaanbidders kunnen lekker zonnen op de trampolines, op het dek en in de gangboorden.

Als alleen grootzeil en Genua gevoerd worden staat er al 125m2 zeil, maar we kunnen ook een sqreecher (code 0), spinnaker(180m2) of stormfok zetten.


Contact opnemen