De zeiltocht van de Kaapverdische eilanden

De zeiltocht van de Kaapverdische eilanden

De zeiltocht van de Kaapverdische eilanden richting Las Palmas op de Canarische eilanden is anders gelopen dan verwacht , een opkomende storm uit het Noord Oosten met een kracht van 8 beaufort en huizenhoge golven geeft een heel andere wending aan de zeiltocht. De weersomstandigheden zijn zo slecht dat een extra haven in Marokko aangelopen dient te worden en na acht dagen komen ze aan in een haven in de West Sahara ; Dakla op 19 juli .

Nadat diesel en voorraden zijn ingeslagen wordt de reis weer hervat onder slechte weersomstandigheden met nog steeds hoge golven, waarbij op 22 juli Las Palmas wordt bereikt

Onder dezelfde slechte weersomstandigheden met wind rond de 6 beaufort en hoge golven tegen wordt naar Madeira gevaren, waarbij in de jachthaven van Funchal wordt afgemeerd.

In eerste instantie is er in de jachthaven geen plaats , maar na een nacht wachten komt er toch een plek vrij om af te meren. Hier zijn de mensen in de haven hartstikke aardig gelijk na aankomst komen er mensen langs met een pot koffie en iemand anders met een auto stelt voor om ze de komende dagen rond te rijden op het eiland!

De reis wordt vervolgd richting de Portugese kust, het weer is nu een stuk beter waardoor ze af en toe even lekker kunnen genieten van de zon! Ze maken nog een korte tussenstop in Cascais waar ze vertrekken in de volle zon in korte broek en t-shirt maar op moment dat ze de haven uit zijn toch moeten veranderen van outfit omdat het een stuk kouder blijkt te zijn en er een flinke mist aankomt. Alle weersoorten hebben ze nu gehad (behalve sneeuw ;)) en de boot doet het geweldig! Op 5 augustus komen ze aan in Baiona, weliswaar voor een korte tussen stop , want bij de Portugese kust is weer een storm voorspelt met minimale windsnelheden van 7 beaufort ! Om deze storm voor te zijn zullen ze de golf van Biskaje oversteken richting Brest.

Leave a Comment